Апітерапія

Апідомік – лікувальні властивості

Біорезонансна або вуликова терапія  – напрям апітерапії, що базується на близькому контакті пацієнта та бджолиних сімей. У цьому контексті поняття «вуликова терапія» можна розглядати не тільки як цілющий сон на вуликах-лежанках, а й як перебування поблизу вулика.

Бджолярі вважали і вважають бджолопродукти Божим даром і називають їх еліксиром життя, рекомендують споживати їх як їжу, і як ліки. А також стверджують, що немає хвороб, які б не лікували бджоли, адже знають про цілющу дію бджіл на людський організм і постійно відчувають на собі його вплив.

Перебування на пасіці, контакт з бджолами були відомі як потужний фактор відновлення та підтримки здоров’я. Однак клінічне підтвердження та наукове обґрунтування вуликова терапія отримала лише на початку XXI ст., зі зміною та розширенням ставлення до поняття «апітерапія».

Оздоровлення біоенергетикою бджіл – це апідомік, де в якості енергоносія виступає бджола. Апідомік займається оздоровленням людини, а не лікуванням хворого, це – суттєве та найважливіше доповнення.

Необхідно прийняти щонайменше 10 сеансів.. Вважається, що в цьому випадку біополе людини і бджолиної сім’ї вступають в резонанс і бджоли здатні скоригувати біополе людини.

Доктор Макаревич В.С., виділяє основні механізми даної методики, це:

  1. Живе тепло, що виділяється бджолиною родиною. Підтримується температура тіла людини (36°С), що є найбільш оптимальним для досягнення оздоровчого ефекту, особливо в дитячому віці.
  2. Мікровібрації, створювані помахами крил бджіл та його роботою у вулику. Своєрідний лікувальний вібромасаж. Мікровібрації, що створюються бджолиною сім’єю, найбільш фізіологічні для організму людини (особливо дитини).
  3. Інгаляції повітрям з вулика, наповненого цілющим ароматом продуктів бджільництва (меду, прополісу, воску, перги), а також збагаченого киснем.

«Вуликове повітря найсприятливішим чином впливає підтримку у здоровому стані серцево-судинної, травної і дихальної систем» (джерело//Б.А.Охотский, 1990).

  1. Акустичний вплив – монотонне дзижчання бджолиної сім’ї. Своєрідна «бджолина медитація», що знімає втому, надає релаксуючу, антидепресивну та гармонізуючи дію на психоемоційний стан людини.

Бджолярі та апітерапевти поряд з продуктами бджільництва навчилися використовувати для оздоровлення та чарівні звуки бджолиної родини.

  1. Взаємодія біополів бджолиної сім’ї та людини – корекція, вирівнювання та збагачення біополя людини за допомогою близького контакту з потужним біоенергоінформаційним егрегором бджолиної родини (тим більше, ніж дитина молодша).
  2. Сенсорно-емоційний вплив. Екстер’єр пасіки, бджоли, їх діяльність, бджолині будиночки, квітуча природа викликають позитивні емоції у людини та вироблення ендорфінів, стимулюючи його творчі здібності, розвиток уяви та когнітивних функцій.

Перебування у безпосередньому контакті з бджолиною родиною та одночасне спостереження за життям бджіл – унікальний сеанс психотерапії. Єднання з природою перемикає свідомість та підсвідомість людини на принципово інший рівень мислення та сприяє формуванню здорового способу життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.