Новини з України

КНИГА З ГІРКУВАТО-МЕДОВИМ ПІСЛЯСМАКОМ

Андрій Курков

Відомий український письменник Андрій Курков отримав популярну Французьку літературну премію Медічі за книгу «Сірі бджоли» як найкращий зарубіжний роман. Цікаво, що головний герой твору – український пасічник. Далі кілька витягів із публікацій французьких критиків.

«Роман «Сірі бджоли» неминуче залишає гіркий присмак. Але гуманістична байка Андрія Куркова пропонує сильну протиотруту від розпачу».

«Розлучений із дружиною та дочкою, герой живе один зі своїми бджолами у «сірій зоні». Зіткнувшись з параноєю окупаційної влади, він щосили намагається зберегти свій оптимізм і свою життєрадісність. Розмірковуючи про красу природи, про ідеальне суспільство бджіл, щирий бджоляр має зробити ставку на своє чуття, і на удачу, щоб пройти через низку випробувань повернутися додому, у свою «сіру зону», до району, який, як і вся України, зараз стала криваво-червоною».

«Співчуття, ніжність, поезія, кілька химерних та жартівливих ноток. За гіркотою, слідує медовий післясмак. Роман «Сірі бджоли» незамінний для читання у цей воєнний час. Література як протиотрута від варварства та розпачу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.