Новини з України

СТАТУС ПЛЕМІННИХ ГОСПОДАРСТВ

Селекція – сімейна справа подружжя Наталії та Ярослава Мухи

Чотирьом суб’єктам племінної справи у тваринництві Івано-Франківської області присвоєно статус племінних господарств. Це гарна новина для аграріїв області, адже попри війну триває розвиток сільгосппідприємств.

Отож згідно з рішенням експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства цей статус присвоєно трьом суб’єктам у галузі бджільництва: фізичній особі – підприємцю Володимиру Кісу із села Тростянець Долинської ТГ (племінний бджолорозплідник), так само підприємцю Роману Бобику із села Лани Галицької ТГ (племінна пасіка). Та сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу “Селекціонер” (племінний бджолорозплідник).

“Доти ми мали статус племінної пасіки, а тепер “виросли” до племінного репродуктора, – повідомив голова СОК “Селекціонер” Ярослав Муха. – Наше господарство базується в селищі Войнилів Калуського району. Маємо 356 сімей. Із новинок – лабораторія для інструментальної інсемінації бджолиних маток. Здійснюємо дослідження якості меду за зернами пилку рослин. На жаль, через війну не проводили з’їздів, однак обмінюємося досвідом із пасічниками в режимі онлайн”.

Нині в області господарську діяльність здійснюють 17 племінних господарств. Вони займаються селекцією та проводять інші заходи задля поліпшення племінних та продуктивних якостей тварин. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ОВА, сім агропідприємств із цього числа – у молочній галузі, чотири – у бджільництві, по два – у м’ясному скотарстві та в галузі рибництва, та по одному – в галузях свинарства та вівчарства.

http://www.golos.com.ua/news/172429

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.