Дубаи разведение пчел
Технології

У Дубаї створили пасіку на 3000 вуликів

В Об’єднаних Арабських Еміратах, щоб захистити медоносних бджіл від місцевої спеки, створили в горах бджолину ферму.

Тут розмножують бджіл і намагаються продовжити їхній життєвий цикл, щоб він не обмежувався тривалістю теплого сезону, коли бджоли збирають мед. Фермою Hatta Honey володіє компанія, яка виробляє мед в 45 точках Об’єднаних Арабських Еміратів, Єгипту та Саудівської Аравії. На фермі з розмноження бджіл понад 3 тисячі вуликів, вона здатна вивести до 15 тисяч бджолиних маток за три місяці та мільйони робочих бджіл за рік.

На Близькому Сході є звичайною практикою для пасічників протягом теплих місяців купувати бджіл для виробництва меду, але комахи часто гинуть від літньої спеки. Основна мета ферми — створити цикл, який дасть можливість підтримувати життя бджіл протягом року. Зробити це вдається за допомогою схрещування місцевих бджолиних маток і маток Бакфаст та вирощування гібридної бджолиної матки, більш придатної для посушливого клімату. Працівники ферми викуповують бджіл у місцевих пасічників та утримують їх протягом спекотного періоду в ізольованих вуликах, в яких нижча температура. Спеціалісти стверджують, що це знижує рівень смертності бджіл до 30%.

Голова та засновник компанії Hatta Honey Салем Султан Аль Касімі сподівається, що ферма також буде виконувати екологічну просвітницьку місію в місцевій громаді, в першу чергу серед молоді. “Бджоли життєво важливі для нашого існування, для нашої Землі”, – говорить він. “Без бджіл немає життя”. 

Відео за посиланням https://edition.cnn.com/2021/09/22/middleeast/hatta-honey-dubai-bees-spc-intl/index.html

Джерело: https://edition.cnn.com/2021/09/22/middleeast/hatta-honey-dubai-bees-spc-intl/index.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.