Аналітика ринку

ВСЕ БІЛЬШЕ ФЕРМ У США ХОЧУТЬ «ДРУЖИТИ» З БДЖОЛАМИ анонс

Проблема з високою смертністю медоносних бджіл та скорочення чисельності «диких» запилювачів у США виникла давно. Розуміючи небезпечну тенденцію, служба охорони природних ресурсів Міністерства сільського господарства США, багато років тому, підготувала для фермерів рекомендації, як використовувати на фермах безпечні для запилювачів методи господарювання. Наприклад, завдяки яким прийомам можна зменшити використання пестицидів. Багато фермерів виконали ці рекомендації і замислилися, а чи не можна заявивши про це, отримати якісь преференції? Цікаво, що першими такими господарствами зацікавилися бджолярі, які почали привозити туди свої пасіки, повертаючись з кочівлі – чудове місце для осіннього «причалу», зимівлі та весняного розвитку сімей. Це стало взаємовигідною співпрацею.

У 2017 році США було проведено велике соціологічне опитування, яке говорило про те, що 69% жителів країни обізнані про «апокаліпсис комах», це їх турбує, і вони чекають від уряду та різних організацій вживання відповідних заходів щоб покращити становище. 95% – сприйняли ідею про створення ділянок землі безпечних для запилювачів чудовою ініціативою. І, нарешті, більше половини опитаних готові платити більше за сільгосппродукцію з помітною «вирощено на землях сприятливих для бджіл».

Як наслідок з’явилося кілька організацій, які стали допомагати фермерським господарствам набувати такого статусу. Наприклад, Xerces, яка почала позначати продукцію відміткою Bee Better і не тільки. Як це відбувається, які переваги надає, читайте, будь ласка, за посиланням:

https://pasika.news/wp-admin/post.php?post=6439&action=edit

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.