Продукти бджільництва

ВИРОБНИЦТВО «БІОМЕДА» ВИХОДИТЬ НА НОВИЙ РІВЕНЬ

Ізраїльська компанія Bee-io запатентувала метод виробництва «біомеда» у лабораторних умовах з використанням натурального нектару отриманого з рослини, без участі бджіл. Як це їй вдається – комерційна таємниця. Зазначається, що завдяки цьому компанія може виробляти напрочуд широкий асортимент сортів меду, який на 100% складається з нектару одного виду рослини. Як відомо, бджоли такий продукт практично виробити не можуть.

Bee-io готується значно розширити асортимент та об’єми виробництва завдяки інвестору (ім’я якого поки що не розголошується, лише вказується, що фірма відома у світі та з відмінною репутацією) готова вкласти в компанію 30 млн. доларів. Це дозволить вийти на новий рівень виробництва, опанувати нові світові ринки, потенційно пропонуючи незвичну продукцію, наприклад, 100% евкаліптовий мед або навіть екзотичніші сорти – цитрусовий або мед манука.

Керівництво Bee-io підкреслює, що одним із завдань діяльності компанії є «усунення харчової залежності людини від бджіл, виробництва доступного, якісного меду в будь-якому місці, у будь-який час і за справедливою ціною для споживача».

Анатолій Гурман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.