Еводія Даніеля або медове дерево
Медоноси

Еводія Даніеля або медове дерево

Англійці називають цю рослину«Бджолиним деревом», а німці – Wohlduftraute, що перекладається як «Ароматний діамант».

Медове дерево швидко росте і може досягати від 6 до 20 м у висоту в залежності від місця зростання.

Эводия Даниэля. Медове дерево

Листя, довжиною близько 30 см, схожі на горіхові, складаються з 5-11 гладких темно-зелених листочків, які виділяють аромат при розтиранні.

Великі суцвіття маленьких, білих, пахучих квіток з’являються в кінці літа. Це сприятливо для бджіл, адже квітучих в серпні дерев в наших садах уже немає.

Еводію Даніеля визнано цінним медоносом, адже вона приваблює бджіл, яких може налічуватися до 20 особин на одному суцвітті.
Цвісти і залучати бджіл дерево починає вже на третій рік.

За один день бджоли можуть зібрати з одного дерева близько 3 кілограмів пилку. Мед Еводії схожий з акацієвим, однак відрізняється характерним ароматом.

За даними європейських журналів про бджільництво, по медопродуктивності 1 га насаджень такого бджолиного (медового) дерева = 10 га насаджень липи. Якщо садити саджанці на сонці і в півтіні, можна продовжити період цвітіння Еводії.

Дерево красиве в будь-яку пору року — глянцеве зелене листя прикрашає бджолине дерево весь сезон, а в липні і серпні — великі суцвіття квітів. Можливе також повторне цвітіння в жовтні.

Великі ароматні суцвіття наповнюють околиці пахощами, і привертають бджіл. Після закінчення цвітіння з’являються плоди, які люблять птахи. Насіння дозріває в клювовидних червонувато-коричневих коробочках, зібраних в грона.

Еводія віддає перевагу яскравому сонці або півтіні і багатому на вологу, добре дренованому грунту. Краще садити на захищеній від холодних вітрів ділянці. Молоді рослини потребують укриття, але з часом стають стійкішими до морозів. Еводія підходить як для декоративного садівництва, так і для лісонасаджень.

Джерело: https://blog-travushka.ru/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80/evodiya-danielya-pchelinoe-derevo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.