Аналітика ринку

Німецький мед стає дефіцитом

Справжній німецький мед в Німеччині все рідше потрапляє на прилавки магазинів. Кількість меду, зібраного бджолярами в 2021 році, встановила антирекорд. За кілька років німецького меду стало майже вдвічі менше. Бджолярі бачать причину в тому, що погодні умови супер неблагоприємні для бджіл.

В середньому кожна бджолина сім’я в Німеччині змогла принести бджолярам не більше 28,3 кг меду. Це на 5,5 кг менше, ніж у 2020 році. А в порівнянні з 2018 роком, менше на 10,5 кг. Як повідомляють в Німецькій асоціації бджільництва, в більшості регіонів цей рік став найнижчим за продуктивністю меда.

Основною причиною антиурожайного року бджолярі вважають погані погодні умови. У більшості земель в цьому році температура нижче звичайної, а дощові періоди стали переважати. Через це бджоли не змогли вилітати з вулика зі звичайною частотою, адже в дуже холодному і занадто вологому кліматі їм потрібно самим вживати багато нектару для харчування.

Меду більше в північних і східних землях Німеччини і дуже мало на півдні і заході. Бджоли з’їдають нектар через брак харчування. Навесні 2021 року, кожен другий бджоляр (52%) не збирав мед . Влітку – приблизно кожен шостий (18%).

У минулому році такі ж причини зажадали відмовитися від збору меду тільки 11% бджолярів навесні і 9% бджолярів влітку.. Через низькі показники збору меду в більшості своїй німецькі бджолярі-любителі вирішили обмежити реалізацію. Ще один мінус для бджолярів – кількість води в меді.

Цього року через специфічну погоду вміст води в ньому склав в середньому 17,8%. Німецькі бджолярі оцінюють якість меду за багатьма параметрами. Один з них – максимальне значення вмісту води в продукті. У Німеччині 18% води в складі меду – критичний показник.

Джерело: https://aussiedlerbote.de/2021/10/nemeckij-med/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.