Продукти бджільництва

7 СПОСОБІВ ВИКОРИСТОВУВАТИ ВІСК У ДОМАШНІХ УМОВАХ анонс

Бджолиний віск – унікальний природний продукт. За деякими характеристиками він не має собі рівних. Наприклад, за терміном зберігання. Віск, знайдений в гробницях фараонів за тисячоліття не втратив своїх властивостей.

Виготовляють віск медоносні бджоли. Вони виділяють його через спеціальні залози, які розташовані у них під черевцем. З нього  будують стільники, де зберігається мед і перга, а також воскові осередки, є колискою для бджолиних дитинчат.

Цікавий факт: 1 кг воску у вигляді стільника здатний утримати в собі 28 кг меду – дивовижний матеріал, видатна за міцністю конструкція!

Чистий віск – 100% натуральний продукт, що складається із суміші жирних кислот та складних ефірів. Він широко застосовується у косметології, медицині, декорі, промисловості та інших галузях. Віск випромінює тонкий аромат, приємний на дотик, податливий в обробці. Такий продукт важливо мати вдома, тут його можна широко використовувати для побутових цілей і для виготовлення простих, але ефективних косметичних та лікувальних мазей.

Є штучні замінники воску – парафін, церезин – які може і виграють у ціні, але програють у натуральності, безпеці і  корисності для здоров’я людини.

Головне, що потрібно знати про віск, маючи з ним справу. Він стає м’яким при 35º С,плавиться за температури +64°, легший за воду, не розчиняється в ній (зате добре робить це в олії) і має гідрофобні (водовідштовхувальні) властивості,легко плавиться, не втрачаючи своїх біологічних якостей, застигаючи приймає любу форму і утворює плівку любої товщини.

 Те, що віск широко застосовується в косметиці та медицині знають, мабуть, усі. А ось про те, що його можна з успіхом використовувати для вирішення деяких побутових проблем, відомо менше. Ось деякі поради з використання воску у побуті:

1. ЗАХИСТ ДЕРЕВ’ЯНИХ ПОВЕРХОНЬ

З метою надійного захисту та продовження терміну служби не оброблених дерев’яних поверхонь можна використовувати мастику.  У ємність, яка закривається кришкою, покладіть трохи бджолиного воску, потім залийте його скипидаром приблизно в рівному обсязі і закрийте на 24 години. По закінченню цього часу додайте ще скипидар і знову закрийте. Повторюйте цю дію, поки віск повністю не розчиниться і вміст не набуде вигляду густої рідини. Нанесіть її тонким шаром на деревину і зачекайте, поки вона вбереться і висохне (це може зайняти кілька днів), потім відполіруйте м’якою тканиною.

Повністю статтю читайте, будь ласка, за посиланням:

https://pasika.news/wp-admin/post.php?post=7029&action=edit

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.