Медовый форум
Календар подій

Lady’s BEEsness Day

Бджолярство – територія необмежених можливостей, переконують історії успіху учасниць Всеукраїнського Жіночого Форуму “Lady’s BEEsness Day: Підприємниці у бджільництві”.

Захід, який відбувся 15 грудня, організували Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та ГО “Фундація жінок пасічниць”. медіа-партнер форуму Всеукраїнська інформаційна газета “Пасіка від “А” до “Я”.

За словами організаторів, мета Lady’s BEEsness Day – підтримати жінок-підприємниць та розширити можливості їх бізнесу через популяризацію продуктів та сервісів.

Леонора Адамчук, голова правління ГО “Фундація жінок пасічниць”:

Вперше в Україні проходить захід, який стосується жінок- підприємниць у бджільництві. Маю надію, що він переросте згодом у міжнародну подію, бо було багато звернень від жінок-пасічниць з інших країн, які також хотіли взяти участь”.

“Я – пасічниця у третьому поколінні”, – каже про себе спікерка Lady’s BEEsness Day Тетяна Сенчук. А ще – науковець, викладач та одна зі співзасновниць Всеукраїнського форуму “Пані Бджілка”. Цього року Тетяна Сенчук та її коліжанки-пасічниці вирішили створити кооператив. Займатися планують виробництвом меду в стіках.

Тетяна Сенчук:

Що ми отримаємо, коли почнемо фасувати мед? Це звичайно ж додана вартість. Крім того зручне пакування та використання, точне дозування, розширення асортименту продукції. Ще одне завдання, яке ми для себе визначили, це популяризація культури споживання продуктів бджільництва, особливо серед дітей”.

“Мандрівка пасіками України” – так називається проект, який презентувала учасницям форуму власниця ТМ “Полянка” Юлія Чиняєва:

Мова йде про виїзні апіконсультації на пасіки, які поєднують подорожі, освітні заходи та оздоровлення. Для людей , що прагнуть бути здоровими, це доступ до апітерапії безпосередньо на пасіці та можливість придбати натуральні продукти , для мандрівників – нові місця для подорожей, для активістів бджолярської спільноти – приклад розвитку відносин виробник-споживач”.


Медово-товарна пасіка – не єдиний гравець на сучасному ринку бджільництва. У неї з’явилася альтернатива, яка відкриває нові можливості для бізнесу-пасіка запилювального напрямку. Асоціація керованого запилення BeesAgro — спільний проект ГО “Фундація жінок пасічниць та ”Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Леонора Адамчук, голова правління ГО “Фундація жінок пасічниць”:

Це нова ніша ринку бджільництва, але надзвичайно перспективна. В зв’язку з глобальними змінами клімату, зменшенням кількості природних запилювачів, пестицидним навантаженям кероване бджолозапилененя набуває все більшої актуальності для аграріїв”.


В рамках Всеукраїнського Жіночого Форуму “ Lady’s BEEsness Day проходив відкритий конкурс на звання “Пасічниці 2020 року” в трьох номінаціях.

Звання “Пасічниці-науковиці 2020 року”виборола Діна Лісогорська, доцент кафедри технологій виробництва продукції тваринництва Поліського національного університету.

“Пасічницею-підприємницею 2020 року” стала Анжела Горбань, засновниця та власниця сімейної пасіки “ Мед в поход”.

В номінації “Пасічниця-майстриня 2020 року” переможницею конкурсу стала співвласниця сімейної пасіки HappyHiver Оксана Вологжина з виробом воскові серветки.

Запис он-лайн Всеукраїнського Жіночого Форуму “Lady’s BEEsness Day: Підприємниці у бджільництві”.

Автор: Інна Саріогло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.